S’obre el procés de consulta pública sobre la reforma de l’Escola Pia de Sitges

0
242

Escola Pia de Sitges

La proposta de remodelació neix de la necessitat d’adequar l’edifici de l’Escola Pia de Sitges a les noves exigències tècniques i arquitectòniques i al projecte educatiu de l’escola.  

La reforma de l’edifici de l’Escola Pia al carrer de l’Hort Gran ha començat el seu procés,

Amb la consulta pública de 15 dies sobre la modificació del Pla general. Que permetrà iniciar les obres d’aquest centre educatiu. Després d’acordar l’escenari de futur entre l’Escola Pia i la Fundació Cultural de Sitges (propietària de l’edifici) de mantenir l’actual ubicació. S’inicia el procediment per poder començar les obres. Que reformularan els espais per adequar-los al present i garantir la continuïtat de l’equipament.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sitges, Eduard Terrado, explica que

“l’Ajuntament ha intentat estar sempre al costat de la Fundació i de l’Escola Pia en el procés de debat i de decisió sobre el futur de l’equipament educatiu” i afegeix que “finalment, un cop s’ha pres la decisió de la línia a seguir, l’Ajuntament ha engegat els procediments per tirar endavant la tramitació urbanística que possibiliti que aquest projecte esdevingui una realitat el més aviat possible”.

Les prioritats de la reforma passen per tres eixos. El primer és l’adequació als requeriments d’accessibilitat i seguretat, cosa que suposarà ampliar els accessos i redefinir les escales de comunicació de l’edifici. El segon eix incideix en l’ampliació de l’edificació, per dotar-se de nous espais específics per al projecte educatiu del centre. La tercera prioritat és la remodelació de l’edifici posant una especial atenció al confort i a l’eficiència energètica, sobretot en una façana sud molt exposada al sol i una façana nord amb el soroll del ferrocarril. Precisament, un dels aspectes visuals que canviaran serà el pati de l’escola, ja que es vol mantenir l’assolellament, però millorant la connexió i accessibilitat amb el carrer de Sant Isidre, a més d’incorporar-hi nova vegetació. El projecte preveu integrar el pati en el paisatge sitgetà de forma coherent amb la resta de patis del nucli antic